Ziarna

SIEMIĘ LNIANE

Dwie podstawowe odmiany - brązowe i złote. Samodzielnie uzyskujemy wysoką czystość nasion dzięki wykorzystaniu własnej, nowoczesnej linii produkcyjnej.


Siemię lniane wykorzystuje się jako dodatek do pieczywa, jogurtów, owocowych koktajli, twarożków lu...

zobacz więcej

PESTKI DYNI

Pestki dyni dostępne w czterech odmianach. Mogą być spożywane samodzielnie jako smaczna i zdrowa przekąska lub jako dodatek do wielu słodkich i wytrawnych potraw, takich jak: pieczywo, ciasta, owsianki, musli, sałatki i wiele innych.

 

Rodzaje: zobacz więcej

MAK

Mak niebieski jest głównie stosowany do tradycyjnych makowców, tortów makowych, słodkich bułek, jako posypka do pieczywa.


Mak biały to wysokiej jakości produkt wykorzystywany do tradycyjnych świątecznych dań kuchni polskiej, jak rogale świętoma...

zobacz więcej

SŁONECZNIK

Słonecznik jest jednym z bogatszych źródeł witaminy E i fitosteroli. Jedna z ważniejszych roślin oleistych. Olej słonecznikowy charakteryzuje się sporą zawartością kwasów tłuszczowych z grupy omega-6. Słonecznik łuskany może być znakomitą samodzielną przekąską...

zobacz więcej

SEZAM

Sezam można spotkać w różnych odmianach, począwszy od białego, poprzez żółty, a na czarnym kończąc. Ziarna sezamu gotuje się, suszy lub piecze. Produkuje się z nich chałwę i ciastka sezamki. Używane są jako dodatek do wypieku pieczywa, składnik panierek, sałatek...

zobacz więcej

NASIONA CHIA (SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ)

Nasiona Chia to popularny produkt z kategorii tzw. superfoods. Nasiona w całości lub zmielone stosuje się jako dodatek do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Namoczone w wodzie lub soku, jako naturalny zagęszczacz do np. zup.

 

Kraj poch...

zobacz więcej

KASZE

JAGLANA


Przyrządzana z prosa, jest określana mianem „królowej kasz”. Stosowana głównie jako baza/dodatek do najróżniejszych dań, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Doskonała na śniadanie i obiad. Świetnie kom...

zobacz więcej

KOMOSA RYŻOWA (QUINOA)

Znane są czerwone, czarne i białe odmiany komosy. Quinoa nadaje się do przygotowywania zarówno dań głównych jak i deserów. Doskonała alternatywa dla ryżu, kasz, ziemniaków czy makaronów. Może być składnikiem zup, gulaszu, sałatek, wypieków....

zobacz więcej

KONOPIA SIEWNA

Nasiona konopi są dostępne w naszej ofercie w formie ziaren łuskanych i niełuskanych. Niełuskane zawierają znacznie większą ilość błonnika pokarmowego i węglowodanów, zaś nasiona łuskane cechuje znacznie większa zawartość białka i tłuszczów. Łuskane, stanowi...

zobacz więcej

GORCZYCA

Nasiona gorczycy wykorzystywane są jako przyprawa lub składnik mieszanek przyprawowych, do produkcji musztardy, do konserwowania przetworów warzywnych, dodatek do marynat.


Rodzaje: BIAŁA
Kraj pochodzenia: UE, Rosja, Ukraina<...

zobacz więcej

OSTROPEST PLAMISTY

Ostropest plamisty - jego nasiona skutecznie oczyszczają organizm z toksyn, zwłaszcza wspomagają pracę wątroby oraz przyczyniają się do poprawy układu odpornościowego. Ostropest w swoim składzie posiada sylimarynę (substancja zaliczana do flawonoidów) - to jej zawdzięcza wi...

zobacz więcej

SOCZEWICA

Dostępna w trzech odmianach - czerwona, brązowa oraz zielona, może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Czerwona znajduje zastosowanie jako baza do zup i sosów. Soczewica brązowa i zielona mają bardziej intensywny smak, jak również nie tracą kształtu p...

zobacz więcej

SOJA

Soja to bogate źródło pełnowartościowego białka roślinnego, zdrowych kwasów tłuszczowych i fitoestrogenów. Tłoczy się z niej olej. Jest często stosowana jako zamiennik białka zwierzęcego. Wykorzystywana do produkcji mąki, mleka roślinnego, sosu sojowego, pro...

zobacz więcej

CIECIERZYCA

Ciecierzyca - cieciorka lub groch włoski. Pożytkuje się ją w celu przyrządzenia słynnych dań kuchni arabskiej - falafeli, humusu, a także zup, pasztetów, kotletów, farszy, sałatek i dań typu curry.


Kraje pochodzenia: Rosja, Kanada
zobacz więcej

GROCH

Niedojrzałe ziarna grochu są zielonej barwy, zbierane w celu bezpośredniego spożycia, produkcji mrożonek lub konserw. Dojrzałe i suche - stanowią bazę lub dodatek do rozmaitych potraw - zup, pasztetów, farszy, tradycyjnych dań świątecznych kuchni polskiej.

 zobacz więcej


Czy wiesz, że...
  • w 2018 roku nabyliśmy działkę budowlaną w Raciborskiej Strefie Gospodarczej

    Powstanie tam hala produkcyjno-magazynowa oraz biurowiec
  • w 2016 roku zajęliśmy I miejsce w konkursie Diamenty Forbesa

    W kategorii średnich przedsiębiorst nasza firma ugruntowała się na I pozycji w regionie
  • Przeprowadziliśmy inwestycję instalacji nowoczesnego systemu X-Ray

    To pozwala nam samemu oczyszczać ziarna do jakości 99,98%
  • 22.02.2016 byliśmy obecni na targach Expo Sweet w Warszawie

    Była to doskonała okazja dla naszych klientów aby porozmawiać z naszymi przedstawicielami
  • W 2016 roku po raz kolejny uczestniczyliśmy w targach Gulfood Dubai

    Stanowi ona największą tego typu platformę biznesową branży rolno-spożywczej
  • w 2013 roku sprzedaliśmy łącznie ponad 25000 Ton cukru?

    Z tego wynika iż każdego dnia w roku wysłaliśmy w świat 3 auta ciężarowe (każde o tonażu 24 Ton)

potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń
501 389 248
Znajdź nas także na

Znajdź nas
Katolik Group Sp. z o.o.
ul. Okrzei 21
48-130 Kietrz
Sprawdź na mapie
© Katolik Group Sp z o. o.
Wykonanie: SAKOWWW