Cukry

CUKIER BIAŁY KRYSZTAŁ

To najbardziej popularna odmiana cukru, tzw.”cukier zwykły” o zawartości minimum 99,80% sacharozy. Do XIX wieku cukier uważano za towar luksusowy podawany tylko wśród najbogatszych. Dziś to jeden z najczęściej konsumowanych produktów, wykorzystywany w produkcj...

zobacz więcej

CUKIER TRZCINOWY

Bardzo ważny w przemyśle spożywczym jako trudny do zastąpienia surowiec. Stosuje się go, by nadać kolor produktom karmelizowanym i pieczonym, zapobiec utracie koloru przez owoce, nadać połysk. Jest używany do produkcji glazur i ozdób w cukiernictwie. Ważny składnik kuchni az...

zobacz więcej

CUKIER BRĄZOWY

Dodatek melasy nadaje mu charakterystyczną barwę i aromat. Cukier brązowy jest wykorzystywany głównie w piekarnictwie i cukiernictwie jako dodatek do pieczywa i słodkich wypieków, cukierków, krówek, bez, cukierków miękkich, półtwardych i twardy...

zobacz więcej

CUKIER PUDER

Produkowany poprzez rozdrabnianie kryształów cukru spożywczego, co sprawia że jest on bardziej podatny na rozpuszczanie niż cukier krystaliczny. Wykorzystywany na ogół w branży cukierniczej i piekarniczej do wytwarzania m.in. lukru, słodkich posypek, poprawienia walor&oac...

zobacz więcej

CUKIER WANILINOWY

Jest to biały, drobny cukier z dodatkiem waniliny jako aromatu. Tańszy zamiennik cukru waniliowego. Swoje zastosowanie znajduje w cukiernictwie jako dodatek nadający charakterystyczny waniliowy bukiet.

 

Kraj pochodzenia: Polska
Opak...

zobacz więcej

POMADA CUKIERNICZA

Służy do wykańczania wyrobów ciastkarskich i cukierniczych. Po nałożeniu zapewnia trwałość oraz wyjątkową białą barwę.


Rodzaje: Pomada F20,  F30, Pomada Krem,  Pomada termostabilna
Kraj pochodzenia: Polsk...

zobacz więcej

SYROP GLUKOZOWY

Oczyszczony i zagęszczony wodny roztwór cukrów prostych (glukozy, maltozy) i niskocząsteczkowych wielocukrów, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Substytut cukru. W przemyśle cukierniczym stosowany jest do produkcji cukierków twardych, zewnętrz...

zobacz więcej

MIÓD SZTUCZNY

Powstaje w procesie hydrolizy sacharozy. Stosowany do produkcji wyrobów cukierniczych i piekarskich jako substytut miodu naturalnego.


Rodzaje: Miód sztuczny piekarniczy
Kraj pochodzenia: Polska
Opakowanie:...

zobacz więcej

Czy wiesz, że...
  • w 2018 roku nabyliśmy działkę budowlaną w Raciborskiej Strefie Gospodarczej

    Powstanie tam hala produkcyjno-magazynowa oraz biurowiec
  • w 2016 roku zajęliśmy I miejsce w konkursie Diamenty Forbesa

    W kategorii średnich przedsiębiorst nasza firma ugruntowała się na I pozycji w regionie
  • Przeprowadziliśmy inwestycję instalacji nowoczesnego systemu X-Ray

    To pozwala nam samemu oczyszczać ziarna do jakości 99,98%
  • 22.02.2016 byliśmy obecni na targach Expo Sweet w Warszawie

    Była to doskonała okazja dla naszych klientów aby porozmawiać z naszymi przedstawicielami
  • W 2016 roku po raz kolejny uczestniczyliśmy w targach Gulfood Dubai

    Stanowi ona największą tego typu platformę biznesową branży rolno-spożywczej
  • w 2013 roku sprzedaliśmy łącznie ponad 25000 Ton cukru?

    Z tego wynika iż każdego dnia w roku wysłaliśmy w świat 3 auta ciężarowe (każde o tonażu 24 Ton)

potrzebujesz pomocy?
Zadzwoń
501 389 248
Znajdź nas także na

Znajdź nas
Katolik Group Sp. z o.o.
ul. Okrzei 21
48-130 Kietrz
Sprawdź na mapie
© Katolik Group Sp z o. o.
Wykonanie: SAKOWWW